ua en ru

В.Янукович доручив розробити інвестиційну програму залучення коштів для підготовки до Євро-2012 (повтор).

Президент України Віктор Янукович сьогодні під час робочої зустрічі з віце-прем'єр-міністром з питань Євро-2012 Борисом Колесніковим доручив розробити інвестиційну програму залучення коштів для підготовки до чемпіонату. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Зараз є багато розмов про те, що ми будемо фінансувати Євро-2012 за рахунок державного бюджету. Я хотів би, щоб ви запропонували інвестиційну програму і віднайшли можливість залучення кредитів для фінансування цього надважливого державного заходу", - підкреслив В.Янукович. "Я добре розумію, що ми сьогодні вже відстаємо від графіку підготовки, і тому повинні вживати неординарних заходів, щоб підняти будівництво і стадіонів, і доріг, і готелів, і, взагалі, всієї інфраструктури, - додав він.

У свою чергу Б.Колесніков зазначив, що урядова делегація за останні дні вивчила ситуацію у містах, які прийматимуть Євро-2012, і фахівцям треба ще зовсім небагато часу, аби дати детальну та об'єктивну оцінку тому, як просуваються роботи.

Стосовно створення належного інвестиційного клімату, віце-прем'єр-міністр поінформував Президента, що уряд звернувся до Верховної Ради України з пропозицією про підтримку відповідного законопроекту, яким, зокрема, передбачається створення конкурентних переваг для тих, хто вкладатиме кошти у спорудження готелів.

"Ми пропонуємо запровадити нульову ставку податку для тих готелів, які вже працюють, і які будуть збудовані в Україні для розміщення гостей Євро-2012, як мінімум на 10 років. Тобто до 31 грудня 2021 р.", - наголосив Б.Колесніков.

Він також поінформував Президента про інші напрямки залучення коштів на підготовку до європейського футбольного форуму. Зокрема, йшлося про програму випуску облігацій, а також про заплановане з 1 вересня введення єдиної державної лотереї, всі кошти від якої підуть на погашення боргів по Євро-2012, а також безпосередньо на спортивні об'єкти.

Б.Колесніков повідомив, що в квітні у Києві планується провести круглий стіл, на який буде запрошено представників світових готельних мереж для обговорення проблем роботи в Україні готельного бізнесу, стан якого на сьогодні чи не найбільша проблема в ході підготовки до Євро-2012.

В.Янукович наголосив, що дає Б.Колеснікову всі повноваження, які йому необхідно мати для виконання підготовки до Євро-2012.