ua en ru

В.Януковіч скасував указ про припинення дії постанови Кабміну про створення урядової комісії з питань забезпечення обороноздатності та нацбезпеки України.

Президент України Віктор Янукович скасував указ про припинення дії постанови Кабміну про створення урядової комісії з питань забезпечення обороноздатності та нацбезпеки України. Про це йдеться в указі Президента України № 462-2010.

Нагадаємо, 4 листопада 2009 р. В.Ющенко призупинив дію постанови Кабінету міністрів України від 21 жовтня 2009 р. №1117 "Про утворення Урядової комісії з питань забезпечення обороноздатності та національної безпеки України". Про це сказано в указі № 900 від 4 листопада 2009 г.
Зазначеною постановою створено урядову комісію з питань забезпечення обороноздатності та національної безпеки України, затверджено положення про урядову комісію, якими встановлено, що зазначена урядова комісія є консультативно-дорадчим органом при Кабінеті міністрів України. Також зазначено, що комісія створюється для забезпечення, зокрема, узгоджених дій органів виконавчої влади з питань формування і реалізації державної політики у сфері оборони, створення і подальшого розвитку сектору безпеки.
Основними завданнями комісії визначено, зокрема, сприяння забезпеченню координації дій органів виконавчої влади з питань забезпечення обороноздатності та національної безпеки України. Одним з положень на урядову комісію покладено завдання із підготовки пропозицій Кабінету міністрів України стосовно призначення на посади осіб вищого офіцерського складу та присвоєння їм військових звань.