ua en ru

В.Янукович: До ідеї В.Путіна стосовно злиття "Нафтогазу" та "Газпрому" треба ставитися прагматично, виходячи з інтересів України.

До ідеї В.Путіна стосовно злиття "Нафтогазу" та "Газпрому" треба ставитися прагматично, виходячи з інтересів України. Так прокоментував заяву прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна стосовно злиття "Газпрому" та "Нафтогазу" Президент України Віктор Янукович, передає прес-служба Президента України.
"Як ставитися до ініціативи прем'єр-міністра Російської Федерації? На мою думку, як до одного з можливих варіантів співпраці з Росією у газовому питанні. Так, ця тема не обговорювалася раніше. Це експромт. І відповідь України буде після того, як ми усе прорахуємо з точки зору наших національних інтересів. До переговорів на цю тему, якщо ми вирішимо їх розпочати, треба на певному етапі долучати ЄС як головного споживача газу та основного партнера. Тепер конкретно про те, що в газовій темі важливе для національних інтересів України. По-перше, щоб українська газотранспортна система була технічно надійною. Щоб ми мали можливість постачати Європі оптимальні обсяги газу", - наголосив В.Янукович.
"Я хотів би ще раз наголосити: Україна має можливості значно збільшити обсяги постачання газу до Європи при певній модернізації газотранспортної системи і частковій її добудові. Це можна зробити поступово - років за п'ять, не зупиняючи при цьому процесу постачання газу до Європи. Ми маємо такий план. Для його реалізації треба провести велику роботу з нашими партнерами. Насамперед треба з'ясувати можливості Росії разом з країнами Середньої Азії зі збільшення обсягів постачання", - наголосив Президент України.