ua en ru

В.Янукович і голова Венеціанської комісії домовилися про експертизу законопроектів у рамках запланованої в Україні судової реформи.

Президент України Віктор Янукович і голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо у ході зустрічі в Страсбурзі домовилися про експертизу законопроектів у рамках запланованої в Україні судової реформи. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Головна тема розмови - плани проведення судової реформи в Україні.

"У нас є спільна зацікавленість у сильній та стабільній Україні", - зазначив голова Венеціанської комісії, додавши, що запланована в нашій державі реформа судочинства, безумовно, матиме позитивний вплив на стан демократії та економіки в нашій державі.

"Тому що неможливо залучити іноземні інвестиції без дієвої та ефективно функціонуючої судової влади", - зауважив він.

Зі свого боку В.Янукович відзначив, що ініціював зустріч з головою Венеціанської комісії для обговорення процесу впровадження судової реформи в Україні та зважаючи на необхідність проведення комісією експертизи нашого проекту судової реформи.

Останнім часом, констатував Президент, реформа судоустрою в Україні загальмувалася. Однак зараз створено робочу група із питань судової реформи, яка розробляє законопроекти в рамках зазначеної реформи.

Глава держави також зазначив, що до складу цієї групи увійшли висококласні фахівці - судді, юристи, нинішні та колишні керівники судової гілки влади тощо.

Президент підкреслив свою зацікавленість у спільній роботі з Венеціанською комісією в контексті проведення експертизи законопроектів з судової реформи, які готує робоча група.

На переконання В.Януковича, судову реформу в Україні необхідно проводити насамперед тому, що на сьогодні населення мало довіряє судовій владі. Водночас Президент наголосив, що реформа судочинства має реалізуватися в рамках чинної Конституції.