ua en ru

В ВР зареєстрований проект постанови про відкликання О.Лавриновича з посади першого віце-спікера.

В Верховній Раді України зареєстрований проект постанови №5330 "Про відкликання з посади першого заступника голови Верховної Ради України". Документ внесли на розгляд парламенту депутати від Блоку Юлії Тимошенко Сергій Подгорний, Олександр Абдуллін, Гарегін Арутюнов і Олег Бабаєв.

Текст проекту постанови поки що відсутній на сайті ВР.

Нагадаємо, 6 листопада ц.р. фракція БЮТ зібрала підписи більше 150 депутатів з вимогою зняти Олександра Лавриновича з посади першого заступника голови ВР. У заяві фракції вказувалося, що на засіданні ВР 6 листопада "О.Лавринович нахабно, демонстративно і цинічно порушив регламент засідання ВР, переступив через елементарні норми етики і моралі". Так, на думку депутатів від БЮТ, «всупереч нормам регламенту і ігноруючи вимоги народних депутатів" О.Лавринович поставив на голосування ухвалення закону №5297 "Про внесення змін до закону України" Про державний бюджет України на 2009 р." щодо забезпечення виплати пенсій і соціальної допомоги в підвищеному розмірі".

Нагадаємо також, що на пленарному засіданні представники БЮТ висловлювалися проти розгляду даного документа, оскільки по ньому не було висновків бюджетного комітету. Після ухвалення проекту в першому читанні, депутати від БЮТ виступали також проти розгляду даного законодавчого акту в другому читанні і вимагали його ретельної підготовки.