ua en ru

У ВР немає необхідної кількості голосів, щоб призначити дату місцевих виборів, - М.Томенко.

У Верховній Раді немає необхідної кількості голосів, щоб призначити дату місцевих виборів. Про це заявив віце-спікер ВР Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо мислити категоріями голосів, то виглядає так, що голосів депутатів для вирішення питання щодо місцевих виборів немає...Тому очевидно все буде визначатися кон'юнктурою політичного життя...Як мінімум у найближчі кілька тижнів я не бачу у ВР консенсусу, як розв'язати це питання. Тому ми будемо далі знаходитися у неконституційному режимі, коли дата виборів скасована у неконституційний спосіб, а нова дата не призначена", - сказав М.Томенко.

Він зазначив, що Блок Литвина наголошує на необхідності вносити зміни до Конституції, і тоді, за логікою, місцеві вибори мають відбутися навесні 2011 р. Проте за його словами, Партія регіонів, керуючись політичною доцільністю, пропонує призначити такі вибори на осінь 2010 р.

При цьому М.Томенко наголосив: "Це може стати прецедентом і для парламентських виборів...Тому БЮТ звернувся до Конституційного суду, що б цей прецедент був першим і останнім".