ua en ru

В.Волга повідомив, що новий склад Держфінпослуг буде сформовано 7 квітня ц.р.

Новий склад Державної комісії регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) буде сформований 7 квітня ц.р. Про це повідомив на прес-конференції голова Держфінпослуг Василь Волга, передає кореспондент РБК-Україна.

"На засіданні Кабінету міністрів України будуть затверджені конкретні призначення. Коли будуть уже затверджені конкретні люди, які відповідають за конкретні напрями, ми з Генпрокуратурою займемося створенням міжвідомчої комісії щодо порушень на ринку кредитних спілок", - сказав В.Волга.

За його словами, до складу комісії, повинні увійти, крім Держфінпослуг і ГПУ, представники Нацбанку, МВС і СБУ.

В.Волга заявив, що в ході роботи будуть "розібрані завали, які знаходяться в слідчих органах з приводу злочинів, скоєних представниками деяких кредитних спілок".

Він відмовився назвати прізвища нового складу Держфінпослуг, повідомивши лише те, що запропоновані кандидатури є молодими професіоналами, які попрацювали в Європі і США, мають досвід роботи в банківському і страховому секторі.

За його словами, структура управління Держфінпослуг залишиться такою самою, тобто збережеться розділення за функціональною, а не галузевою ознакою, оскільки це, як вважає В.Волга, дозволило працювати Держфінпослуг прозоріше.

Водночас він повідомив, що виступає за те, щоб чотири його заступника були призначені за галузевою ознакою, тобто відповідали за страховий сектор, сектори кредитних спілок, ломбардів і недержавних пенсійних фондів.