ua en ru

В Україну в 2009 р. найбільше інвестували підприємці із Німеччини та Кіпру, - департамент співробітництва з ЄС Мінекономіки України.

В Україну в 2009 р. найбільше інвестували підприємці із Німеччини та Кіпру. Про це повідомив директор департаменту співробітництва з ЄС Мінекономіки України Леонід Пирожков, передає Duetsche Welle. Він додав, що до української економіки за 9 міс. 2009 р. надійшло близько 3 млрд. іноземних інвестицій. "Погіршення економічної ситуації та інвестиційного клімату не є чимось унікальним для України, тому що багато інших країн теж знаходяться під впливом кризи. Уряд працює над покращенням індексів", - сказав він.

Допомогти Україні поліпшити інвестиційний клімат має новий проект ЄС Twinning. Протягом двох років експерти з Німеччини та Польщі консультуватимуть українських чиновників, як залучати в Україну іноземний капітал. Реципієнтом консультативних послуг буде Український центр сприяння іноземному інвестуванню.
Експерти з міністерства економіки і технологій ФРН та польська агенція інформації та іноземних інвестицій надаватимуть українцям методичну інформацію та вчитимуть проводити галузеві маркетингові дослідження, опрацьовувати інвестиційні запити та визначати план розвитку стратегічно промислових зон в регіонах.