ua en ru

В Україні закупівельні ціни на молоко в 2010 р. встановляться на рівні 3-3,20 грн за літр, - учасник ринку.

В Україні закупівельні ціни на молоко в 2010 р. встановляться на рівні 3-3,20 грн за літр. Про це РБК-Україна повідомив генеральний директор ВАТ "Галактон" Микола Ковальчук.

"Закупівельних цін на рівні торішніх вже ніколи не буде. Ціни не опустяться до рівня минулого року. Вести рентабельне господарство при цінах 1,50-1,80 нереально", - наголосив М.Ковальчук.

За його словами, на сьогодні ціни на молоко трохи знизилися, оскільки 2 місяці тому вони досягли свого піку і складали 4,20-4,50 грн. за літр.
"Наші ціни стали вищими європейських. У нас доходило до 40 євроцентів за літр, тоді як в Європі - 25-26 євроцентів", - зазначив учасник ринку. М.Ковальчук упевнений, що роздрібні ціни на молоко не будуть зростати, якщо закупівельні ціни більше рости не будуть.
Основною причиною високих цін він вважає дефіцит молока, особливо якісного, необхідного при промисловому виробництві молока.
Для зниження дефіциту, вважає М.Ковальчук, необхідно проводити інтервенції на ринку, купуючи молоко в літні періоди і продаючи під час дефіциту молока.
"У Європі держава виходить на ринок, якщо коливання перевищують 3%", - наголосив учасник ринку.