ua en ru

В Україні під час експлуатації атракціонів за період 2005–2010 рр. загинуло 9 осіб, - С.Дунас.

В Україні під час експлуатації атракціонів за період 2005-2010 рр. загинуло 9 осіб. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови Держгірпромнагляду Степан Дунас, передає кореспондент РБК-Україна.
С.Дунас зазначив, що загалом за цей період сталося 9 нещасних випадків, в яких постраждали 24 особи. "Всього зараз в населених пунктах України експлуатуються близько 1300 атракціонів, з них більше 380 - пересувні атракціони, а 380 атракціонів - підвищеної небезпеки. Близько 60% з них мають вичерпаний термін експлуатації, що не означає, що їх не можна використовувати, але свідчить про те, що їх робота може бути продовжена за результатами висновків перевірки експертів", - заявив С.Дунас.
Всього в Україні за результатами перевірки потрібно демонтувати 50 атракціонів. Що стосується Києва, то за словами С.Дунаса, на сьогодні в столиці 11 атракціонів виведені з експлуатації, 4 підлягають демонтажу. Він також повідомив, що із сьогоднішнього дня Держгірпромнагляд за дорученням Кабміну почне перевірку атракціонів, яка триватиме протягом квітня-травня. І додав, що для убезпечення від нещасних випадків кожний користувач має право в разі необхідності потребувати дозвільну документацію на роботу атракціону.