ua en ru

В Україні в 2010 р. планується змінити спосіб фіксації обставин ДТП через запровадження "європейського протоколу".

В Україні в 2010 р. планується змінити спосіб фіксації обставин ДТП через запровадження "європейського протоколу". Про це сьогодні на прес-конференції заявив президент Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) Володимир Романишин, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, спільна ініціатива МТСБУ і департаменту Державтоінспекції дозволить учасникам ДТП швидко описати причини та обставини аварії без участі представників ДАІ. "Оформлений ними "європейський протокол" одразу передаватиметься до страховика для розгляду та ухвалення рішення про виплату страхового відшкодування потерпілим", - зазначив В.Романишин.

Він зазначив, що для запровадження "європротоколу" необхідно внести зміни та доповнення до нормативно-правових документів, а також досягти того, щоб 90% авто, які експлуатуються на дорогах України, були застраховані.

Начальник департаменту ДАІ Сергій Коломієць вважає, що впровадження "європротоколу" - "це крок уперед". "Маю надію, що після президентських виборів Верховна Рада розгляне наші ініціативи", - сказав він.