ua en ru

В Україні у 2009 р. смертність на дорогах знизилася на 2,4 тис. осіб.

В Україні у 2009 р. в результаті ДТП постраждало на 20 тис. людей менше, ніж в минулому році, а загинуло менше на 2,4 тис. людей. Про це на прес-конференції повідомив начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, така статистика є наслідком посилення адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, що діє з 17 листопада минулого року. Також С.Коломієць зазначив, що в порівнянні з 2007 р. кількість смертей в наслідок ДТП зменшилась на 4 тис., а постраждалих стало менше на 35 тис. Окрім того, повідомив він, що Україна в світі по смертності в наслідок ДТП займає 9 місце і поряд з Ізраїлем, Білоруссю демонструє найбільші темпи зменшення смертності від ДТП - на 1/3 впродовж року.

Водночас він наголосив, що "адміністративний вплив (збільшення штрафів) вичерпано і в наступному році ми не спостерігатимемо цьогорічних темпів зниження аварійності".

Разом з тим, С. Коломієць заявив, що в 2010 р. інспектори ДАІ приділятимуть більше уваги таким порушенням ПДР як їзда без мотошоломів та без пристебнутого паска безпеки. За такі порушення будуть стягуватися штрафи, констатував С.Коломієць.

Нагадаємо, за даними ДАІ у 2007 р. щодобово на автошляхах України в середньому гинуло 26 осіб. Впродовж 2008 р. зазначений показник знизився до 21 особи. При цьому в період із 17 листопада по 31 грудня 2008 р. він зменшився до 15 загиблих, а в січні-липні 2009 р. складав 13 загиблих на добу.