ua en ru

В Україні не можуть почати друкувати бюлетені на вибори Президента через рішення суду.

Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав Центральну виборчу комісію України скасувати нумерацію в бюлетенях на виборах Президента країни 17 січня 2010 р. Про це повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна. За її словами, позов подала кандидат на посаду голови держави Людмила Супрун на підставі того, що закон не передбачає нумерацію у виборчому бюлетені прізвищ кандидатів в Президенти.
Заступник голови ЦВК зазначила, що процес виготовлення бюлетенів займає 22 календарні дні і повинен закінчитися 9 січня 2010 р. "У зв'язку з тим, що рішення Центрвиборчкому про затвердження форми бюлетеня оскаржене в суді, комбінат не може приступити до друкування бюлетенів. Тому це питання потрібно вирішити найближчим часом", - підкреслила вона.
Голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал проінформував, що 23 грудня Вищий адміністративний суд розглядатиме справу про внесення змін до форми виборчого бюлетеня. ЦВК 15 грудня затвердила форму виборчих бюлетенів, встановивши, що прізвища кандидатів на посаду Президента повинні розташовуватися в алфавітному порядку і бути пронумеровані.