ua en ru

В Україні адмінреформа може обмежити глибину кадрових "чисток", - Т.Мотренко.

Начальник Головдержслужби України Тимофій Мотренко вважає, що адміністративна реформа може оптимізувати діяльність українського держапарату і обмежити глибину кадрових чисток, що відбуваються при зміні уряду, повідомляє "Дзеркало тижня".
"На сьогодні немає нічого такого ні в держслужбі, ні в силових структурах, що здатне обмежити силу політичного впливу на кадрове питання. Плюс людський фактор. Лише адміністративна реформа може завести державну машину і обмежити глибину кадрових чисток", - констатував Т.Мотренко.
При цьому чиновник підкреслив, що нормативна база для проведення повномасштабної адміністративної реформи на сьогодні практично готова.
"По суті, у нас готова вся нормативна база для адміністративної реформи. Окрім пропозицій з оптимізації вертикалі виконавчої влади (кількості і функцій міністерств і відомств), закону про держслужбу, документів в частині врегулювання конфлікту інтересів на держслужбі і запобігання корупції, впровадження електронного управління, у нас є проект нормативного акту про адміністрування передачі владних повноважень. Складовою частиною цього закону повинен стати і кадрове питання", - заявив Т.Мотренко.