ua en ru

В Україні 13 партій заявили про намір брати участь в президентських виборах.

Міністерство юстиції засвідчило копії статутів та свідоцтв про реєстрацію ще двом партіям, які заявили про намір стати суб'єктом виборчого процесу на чергових виборах Президента України - Слов'янській партії (керівник Олександр Базилюк) та Прогресивній соціалістичній партії України (керівник Наталія Вітренко). Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України з посиланням на главу відомства Миколу Оніщука.

Таким чином, кількість партій, які заявили про намір брати участь у чергових виборах Президента України, протягом трьох тижнів виборчого процесу збільшилася до 13. Серед них партія "Справедливість", Комуністична партія України, Соціал-демократична партія України, політична партія "Союз лівих сил", Народна партія, всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", Партія регіонів, всеукраїнське об'єднання "Свобода", Українська народна партія, Соціалістична партія України, Молодіжна партія України.

Міністр також повідомив, що наразі на розгляді в Міністерстві юстиції знаходяться документи ще трьох партій - Всеукраїнської партії трудящих, Селянської партії України, Ліберальної партії України.

Як повідомлялося, виборчий процес чергових виборів Президента України розпочався 19 жовтня 2009 р. Вибори призначені на 17 січня 2010 р.