ua en ru

В.Цушко зустрівся з керівником місії Європейського департаменту МВФ в Україні А.Арванітісом.

Міністр економіки України Василь Цушко сьогодні провів зустріч з керівником місії Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду в Україні Атанасіосом Арванітісом в рамках реалізації програми stand-by. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

В.Цушко поінформував А.Арванітіса, що після президентських виборів Україна отримала унікальну політичну можливість розпочати нову хвилю реформ, які закладуть підґрунтя для сталого економічного зростання. "Президент та уряд України приділятимуть особливу увагу розвитку партнерських відносин з МВФ і готові до конструктивного діалогу з метою успішного запровадження економічних та соціальних реформ", - наголосив В.Цушко.

Під час зустрічі відбувся активний обмін думками щодо поточної макроекономічної ситуації в країні. У цьому контексті, міністр зазначив, що на засіданні уряду розглянуто та схвалено прогнозні макроекономічні показники, що визначають основні параметри державного бюджету на 2010 р.

Також В.Цушко поінформував про основні положення державної програми соціально-економічного розвитку на 2010 р., яка наразі розробляється Мінекономіки спільно з іншими центральними органами виконавчої влади.

У свою чергу, А.Арванітіс зауважив, що протягом останніх двох місяців промислове виробництво в Україні демонструє позитивні результати, а це, на його думку, свідчить про поступовий вихід української економіки з кризи.

В.Цушко також поінформував про головні пріоритети роботи уряду, серед яких виокремив оздоровлення державних фінансів та банківської системи та покращення інвестиційного клімату в державі. Крім того, важливе значення уряд приділятиме підготовці до проведення в Україні фінальної частини Європи з футболу Євро-2012, детінізації економіки, а також відновленні розвитку української економіки, шляхом впровадження економічних реформ. "Співпраця з МВФ є запорукою їх ефективного впровадження, тому Мінекономіки готове до активного діалогу", - резюмував В.Цушко.