ua en ru

В.Цушко може стати віце-прем'єром, міністром або губернатором, - С.Ківалов.

Василь Цушко може стати як міністром, так і губернатором, враховуючи, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) закрила відповідну кримінальну справу. Про це РБК-Україна заявив голова парламентського комітету з питань правосуддя, народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов.

"Двері для Цушко не були закриті, оскільки Генпрокуратура не пред'являла обвинувальні висновки. Тому говорити, що Цушко був під слідством - неправильно. Справа була порушена по факту. Його кілька разів допитували, але факт не був підтверджений. Тому і до цього, і зараз Цушко має право бути або губернатором, або міністром, або навіть віце-прем'єром. Він би не мав цього права, якби його засудили. Тому ніяких перешкод немає", - сказав С.Ківалов.

Нагадаємо, прес-служба Генпрокуратури повідомила, що Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ завершило досудове слідство у кримінальній справі відносно екс-міністра внутрішніх справ України Василя Цушка. За наслідками розслідування і з урахуванням встановлених обставин вказана кримінальна справа закрита за відсутністю в його діянні складу злочину.

Нагадаємо також, що 24 травня 2007 р. після звільнення генерального прокурора Святослава Піскуна співробітники "Беркута" на чолі з тодішнім міністром внутрішніх справ Василем Цушком зламали вхідні двері в ГПУ і двері в приймальню генпрокурора. Наступного дня ГПУ порушила проти В.Цушка кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень. 30 травня В.Цушко був госпіталізований з діагнозом "інфаркт міокарду" і відбув на лікування в одну з німецьких клінік. Проте у вересні екс-міністр заявив, що він був отруєний теофілліном і дігоксином і подав в ГПУ відповідну заяву. 9 листопада 2007 р. Генпрокуратура відмовила міністрові в порушенні справи у зв'язку з відсутністю складу злочину.