ua en ru

В.Цушко: Львівській міськраді доручено розробити пропозиції до переліку об'єктів будівництва автодоріг комунальної власності.

Львівській міськраді доручено розробити пропозиції до переліку об'єктів будівництва автодоріг комунальної власності. Про це повідомив міністр економіки України Василь Цушко. "Створення сучасних систем для забезпечення надання послуг громадського транспорту м. Києва, Донецька, Львова, Харкова та здійснення контролю за безпекою на дорогах, що ведуть до стадіонів є одним із основних завдань Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 р. з футболу", - наголосив В.Цушко.

За словами керівника економічного відомства, на будівництво, реконструкцію і ремонт автомобільних доріг комунальної власності програмою визначено для кожного приймаючого міста однакові прогнозні обсяги співфінансування з державного бюджету на будівництво комунальних доріг.
Всього на 2009-2011 рр. кожному місту передбачено співфінансування з державного бюджету у розмірі 164,69 млн грн.
"З метою внесення змін до Державної цільової програми реальних прогнозних обсягів фінансування з місцевого та співфінансування з державного бюджетів, Львівській міській раді доручено подати Мінекономіки збалансовані та обґрунтовані пропозиції до переліку об'єктів будівництва автомобільних доріг комунальної власності", - сказав В.Цушко.
В той же час він наголосив, що першочергові завдання, які стоять перед Міністерством економіки, є розроблення Державної цільової програми соціально-економічного розвитку, законопроекту про держбюджет України на 2010 рік і антикризової програми уряду, а також поглиблення співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та залучення інших міжнародних кредиторів.