ua en ru

Протягом 2 міс. ц.р. Служба внутрішньої безпеки МВС України провела 1,5 тис. перевірок діяльності підрозділів внутрішніх справ.

Протягом січня-лютого Служба внутрішньої безпеки МВС провела 1,5 тис. перевірок діяльності підрозділів внутрішніх справ. Про це на прес-конференції заявив начальник інспекції з особового складу Департаменту кадрового забезпечення Міністерства внутрішніх справ (ДКЗ МВС) України Михайло Дивак, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами М.Дивака, відносно працівників внутрішніх справ, за результатами цих перевірок, до суду направлено 46 адміністративних протоколів за порушення закону "Про боротьбу з корупцією". За рішенням судів до адмінвідповідальності за корупцію притягнуто 19 працівників міліції, зокрема 12 звільнено з лав міліції, а 2 - з займаної посади.
Окрім того, М.Дивак розповів, що від початку року і станом на 19 березня до МВС надійшло 193 повідомлення про події, пов'язані з особовим складом. За результатами цих повідомлень порушено 138 кримінальних справ, 116 осіб знаходяться під вартою. "Кримінальні справи в основному порушено за хабарництво, перевищення влади, службове підроблення, зловживання владою", - зазначив М.Дивак.
Також він повідомив, що від початку року при виконанні службових обов'язків було поранено 22 працівники міліції, а за аналогічний період минулого року було поранено 15 міліціонерів та загинуло 6 працівників правоохоронних органів.