ua en ru

У Сумській обл. в школах і вузах оголосили додаткові канікули з 2 по 29 листопада.

У Сумській обл. з 2 по 29 листопада всі шкільні, позашкільні, інтернатні, профтехнічні і вищі учбові заклади відправляють на канікули. Дане розпорядження дав губернатор Сумської обл. Микола Лаврик, передає кореспондент РБК-Україна. Дитсадки перейшли на роботу в режимі карантину.

За інформацією губернатора, перевищення граничного рівня епідемії в Сумській обл. немає, але потрібно зробити все для того, щоб не повторити долю західних областей, де зареєстровані випадки смерті від грипу і ГРВІ. На антигрипозні заходи виділено 250 тис. грн, зазначив він.

М.Лаврик підготував низку доручень. Зокрема, в'їзд і виїзд з області буде обмежений. Кожен автомобіль, що в'їжджає на територію Сумської обл., піддаватиметься огляду. У лікарнях обмежать відвідини, всі співробітники бюджетної сфери одягнуть ватно-марлеві пов'язки.

У кожному населеному пункті визначать аптеки, які працюватимуть цілодобово. Щодня вони повинні будуть звітувати про наявність ліків від грипу і ватно-марлевих пов'язок. В даний момент в аптеках м.Суми пов'язок немає. Фармацевти обіцяють завезення до понеділка (2 листопада). Губернатор побоюється, що деякі власники аптек можуть скористатися ажіотажем на ліки, тому він пообіцяв стежити за цінами на медикаменти, і у разі перевищення граничних надбавок особисто відбирати ліцензії. "Я ніколи не вдавався до жорстких заходів, але в цій ситуації я скористаюся всіма своїми повноваженнями", - заявив губернатор.