ua en ru

У Сумській обл. АМКУ розслідує справу про необґрунтоване підвищення ціни на бензин.

Сумське територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) почало розслідування справи про неправомірне підвищення вартості бензину в Сумах. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомив заступник голови обласного відділення АКУ Євген Касьян, що відзначив, що вартість літра автомобільного палива в Сумах в середині березня різко підвищилася на 0,4 грн. Зараз визначають відповідачів у цій справі. Ними можуть стати компанії, які постачають бензин в Суми.
За даними Держінспекції з контролю за цінами, за три місяці поточного року ціна літра 95-го бензину в Сумській обл. збільшилася на 10,6% (з 6,91 до 7,64 грн/л), 76-й бензин подорожчав на 12,1%, а дизельне паливо - на 14,2%. Однак споживачі відзначають, що реальне зростання цін більше.
Зараз в Сумах 95-й бензин можна купити за 7,85-8,05 грн/л, 92-й бензин - за 7,35-7,5 грн/л, 76-й бензин - 6,85-7,1 грн/л, дизельне паливо на заправках коштувало сумських 6,85-7,1 грн/л, а газ - 3,6 грн/л.
Начальник Сумського міського відділу логістики та зв'язку Валерій Семесенко впевнений, що стрибок цін на бензин був необґрунтованим, оскільки курс долара по відношенню до національної валюти знижується. На його думку, ціна бензину в Сумах мало не найвища по Україні: "Здається, що вартість нашого палива вже перевищує американські розцінки. Я зазвичай заправлятися бензином, який коштує дешевше, але його якість, природно, гірше. Тим не менше, вже біля Тростянця є заправка, де можна купити паливо дешевше, ніж на найдешевшої заправці в Сумах ".