ua en ru

У США лікар відмовився лікувати прихильників Б.Обами, протестуючи проти реформи охорони здоров'я.

Джек Кессел, 56-річний лікар-уролог з американського м. Маунт Дора (штат Флорида) розмістив на дверях свого офісу напис: "Якщо ви голосували за Барака Обаму - звертайтеся за лікуванням урологічних хвороб в інше місце. Для вас зміни в системі охорони здоров'я почнуться вже зараз, а не через чотири роки", передає Associated Press. За словами самого лікаря, він не цікавиться політичними переконаннями пацієнтів під час прийомів, так як це неетично. "Але якщо люди прочитають напис і підуть до іншого лікаря - хай буде так", - заявив Д.Кессел.
Таким чином, уролог, висловлює протест проти реформи системи охорони здоров'я, яку проводить нинішнє керівництво США, на чолі з Президентом країни Бараком Обамою.
Нагадаємо, в плани глави Білого дому входить створення універсальної системи медичного забезпечення, яка охопить все населення країни. До цих пір багато мільйонів американців не мають медичної страховки, а, значить, не можуть отримувати медичну допомогу за доступними цінами.
Реформа викликала бурхливі суперечки в американському суспільстві та парламенті країни - Конгресі. Члени Республіканської партії дорікають Б.Обамі в "соціалізмі" і вважають програму реформи марнотратною в умовах фінансової кризи.