ua en ru

В.Шевченко закликав ІТК відкликати свого представника із незалежної експертної ради з питань діяльності ТРК під час виборів.

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко закликав Індустріальний телевізійний комітет (ІТК) відкликати свого представника Катерину Котенко із незалежної експертної ради з питань діяльності телерадіокомпаній під час виборів. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Він пояснив свою позицію тим, що в експертній раді не повинно бути представників ЗМІ або осіб, які мають відношення до тих чи інших політичних сил. "Звертаюся до Індустріального телевізійного комітету відкликати свого представника з експертної ради", - сказав В.Шевченко.

Перший заступник голови Нацтелерадіо Андрій Мірошниченко повідомив, що сьогодні на засіданні було затверджено склад експертної ради.

Нацтелерадіо призначило представника Нацради в Криму Андрія Іванця, 1974 р.н. Із 2007 р. він працював у аналітично-інформаційній службі при представництві Президента в Криму.

Асоціація "Індустріальний телевізійний комітет" - неприбуткова організація, що займається розвитком українського ринку телереклами. Її було створено для організації збалансованої системи соцдосліджень телеаудиторії України та для узгодження всіма учасниками ринку спільно вироблених і існуючих гласно або негласно правил поведінки по відношенню один до одного, та до інших ринків і до державної влади.