ua en ru

В.Семиноженко: 25 березня ц.р. пройде підсумкова нарада з приводу незалежного зовнішнього тестування.

Міністерство освіти і науки України 25 березня ц.р. проведе підсумкову нараду з ректорами вузів для ухвалення рішення з приводу незалежного зовнішнього тестування. Про це журналістам сьогодні заявив віце-прем'єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко, передає кореспондент РБК-Україна.

"25 березня у нас відбудеться зустріч з ректорським співтовариством, щоб остаточно підготувати нормативні акти, які будуть керівництвом до дії при здачі відповідних тестів", - сказав він.

В.Семиноженко підкреслив, що "цього року ніхто не говорить, що тестування буде відміняться... Навпаки, воно удосконалюватиметься і, частково, результати надходження цього року вже залежатимуть від результатів атестатів... Враховуватиметься середній бал атестата, і це елемент справедливості", - відзначив він.

Також В.Семиноженко повідомив, що тести вже готові, причому, за його словами, при реєстрації необхідно вказати мову, якою учень бажає їх пройти. "Їх можна буде пройти не тільки українською, але і російською, угорською, кримськотатарською і іншими мовами", - сказав він.

Також В.Семиноженко повідомив, що цього року також пройде відповідне тестування, і вже подав таку заявку.