ua en ru

У Секретаріаті президента не виключають перенесення виборів глави держави на 30 травня 2010 р.

Заступник глави Секретаріату президента Ігор Попов не виключає перенесення виборів глави держави з 17 січня 2010 р. на 30 травня 2010 р. у разі погіршення епідемічної ситуації.

"Якщо далі піде так само, і кількість хворих ростиме, неодмінно встане питання введення надзвичайного стану", - сказав І.Попов. За його словами, це "дозволить взяти під контроль Внутрішніх військ і підрозділів МНС розподіл ліків, дотримання обов'язковості заборони масових заходів, виконання вирішень Ради національної безпеки і оборони".

"У разі оголошення надзвичайного стану вибори потрібно буде не припиняти, а переносити", - упевнений І.Попов. Він вважає, що у разі дії режиму надзвичайного стану протягом двох місяців, вибори Президента можна провести 30 травня разом з обранням місцевих органів влади. Це дозволить заощадити державі 125 млн дол.

"Сподіватимемося, що уряд справиться з епідемією і без надзвичайного стану, але якщо вірус і паніка не зникнуть - керівник уряду встане перед серйозною дилемою", - сказав І.Попов.