ua en ru

В офісах компаній сина екс-президента Молдови О.Вороніна проведені обшуки.

У Молдові співробітники Центру боротьби з економічними злочинами і корупцією (ЦБЕЗК) провели обшуки в офісах компаній, що належать бізнесменові Олегу Вороніну - синові екс-президента Молдови і лідера Партії комуністів Володимира Вороніна, передає РБК. Як повідомив журналістів в Кишиневі О.Воронін, в офісах були перевірені сейфи, контракти, інформація на дисках, флеш картах, вилучена для аналізу документація. Обшуки, що почалися, в своїх компаніях О.Воронін назвав "черговим дебілізмом нинішньої влади". "Вони шукали золотий ключик і нічого не знайшли", - сказав він.

О.Воронін заявив також, що кампанія по обшуках торкнулася і всього його оточення. Він відзначив, що якби його отець не був президентом, нікому не були б цікаві справи О.Вороніна. Бізнесмен відзначив, що в Кишиневі повно шикарних машин і особняків, але чомусь всі узялися за О.Вороніна, оскільки владі заважає лідер ПКРМ - В.Воронін.

Кажучи про свій капітал, О.Воронін заявив, що спростовує будь-які звинувачення в свою адресу і вважає їх політичним замовленням нинішньої влади.

Раніше Центр боротьби з економічними злочинами і корупцією Молдови почав кримінальне переслідування за фактом ухилення від сплати податків і відмивання грошей в особливо крупних розмірах, в яких підозрюється бізнесмен О.Воронін. Як заявив заступник директора управління кримінального переслідування ЦБЕЗК Молдови Богдан Зумбряну, кримінальне переслідування порушено за фактом скоювання злочинів, і на даному етапі поки ніхто не звинувачується.