ua en ru

В Одеській обл. знешкоджено ОЗУ, яке викрало з початку ц.р. нафти на 10 млн грн.

В Одеській обл. знешкоджено організоване злочинне угруповання, яке викрало з початку ц.р. нафти на 10 млн грн, повідомляє прес-служба Головного управляння по боротьбі з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС України.
В результаті реалізації оперативних матеріалів працівники УБОЗ в Одеській обл. знешкодили організоване злочинне угрупування, учасники якого, діючи за попередньою змовою, зловживаючи своїм посадовим становищем, використовуючи "фіктивні" підприємства, та, підробляючи документи, з 2008 р. по лютий 2010 р. займались розкраданням нафти. До складу групи входили керівники низки акціонерних товариств, діяльність яких пов'язана з транспортуванням нафтопродуктів.
Так, у лютому ц.р. на станції "Одеса - Застава 1" співробітники УБОЗ затримали 11 цистерн з 650 т викраденої нафти. Хоча в дорожніх документах зловмисники вказали, що це "пічне паливо". Ще 850 т краденої нафти зловмисники закачали у резервуар на нафтобазі та готували її до відправки.
Згадані нафтопродукти були викрадені в одному з акціонерних товариств та деяких державних установах.
Слідче управління ГУМВС України в Одеській обл. за фактами розкрадань порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України. Слідство триває.