ua en ru

У Миколаївській обл. направлено до суду справу учасників ОЗГ, які скоювали крадіжки з автомобілів та зберігали арсенал зброї.

У Миколаївській обл. направлено до суду справу учасників організованого злочинного угруповання (ОЗГ), які скоювали крадіжки з автомобілів та зберігали цілий арсенал зброї, повідомляє прес-служба Головного управляння по боротьбі з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС України.
Слідчий відділ Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Миколаївській обл. закінчив розслідування і направив до суду кримінальну справу, порушену за ознаками злочинів передбачених ч. 3 ст. 28 (організована злочинна група), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 2 ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних речовин), ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена організованою групою) КК України відносно трьох учасників організованої злочинної групи з міжнародними зв'язками, які протягом 2008-2009 рр. скоювали крадіжки з автомобілів та незаконно зберігали цілий арсенал зброї.
Діяльність цієї ОЗГ працівники УБОЗ припинили ще у вересні минулого року. Організував та очолив злочинну групу раніше неодноразово засуджений місцевий мешканець.
Як встановили оперативники УБОЗ, зловмисники діяли в Миколаєві, Херсоні, Одесі та в деяких містах Російської Федерації. Вони обирали престижні автомобілі, залишені без нагляду, та за допомогою спеціальних приладів відключали в них сигналізації, відмикали і викрадали особисті речі, кошти, документи, ювелірні вироби.
Під час затримання зловмисників правоохоронці вилучили сканери кодів сигналізації автомобілів, спеціальне обладнання для проникнення в автомобіль, викрадені мобільні телефони, барсетки, гаманці, платіжні та дисконтні картки та інші речові докази.
При проведенні санкціонованого обшуку в приміщенні гаража, що знаходиться в м. Миколаєві, оперативники виявили 1,5 кг наркосировини і цілий арсенал зброї та боєприпасів: гранатомет, 6 гранат, 6 запалів до ручних гранат, саморобний вибуховий пристрій, два автомати "Калашникова" зі спорядженими магазинами, мисливський карабін, 5 пістолетів з набоями до них, обріз мисливської рушниці, два багнети, велику кількість набоїв та іншу зброю травматичної дії. Окрім цього в гаражі знаходилися зарядні пристрої, акумуляторні батареї, 30 стартових пакетів оператора мобільного зв'язку, велика кількість ключів різних форм, державні номерні знаки та розібраний на запчастини автомобіль.