ua en ru

В.Наливайченко: СБУ зафіксувала спроби підкупу членів окружних та дільничних виборчих комісій.

Служба безпеки України зафіксувала непоодинокі спроби підкупу членів окружних та дільничних виборчих комісій. Про це на брифінгу повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна. «Найбільше нас турбують спроби підкупу членів ОВК та ДВК», - сказав він.

Він також оприлюднив інші порушення виборчого законодавства, що мають сьогодні місце. Зокрема, голова ДВК в м.Новоазовськ змушував членів комісії розповсюджувати агітацію за одного з кандидатів у Президенти України. Крім того, зафіксовано спроби включення так званих двійників до списків виборців.

Він також заявив, що від сьогодні на сайті СБУ будуть оприлюднюватись факти порушень та недоліків під час виборчої кампанії, зокрема, будуть вказуватись прізвища посадових осіб, які сприяли, або допустили такі порушення.

В.Наливайченко повідомив, що СБУ відомо про підготовку незаконної виборчої технології під назвою «Ріка». Вона полягає в тому, що виборцям дають фальсифіковані бюлетені для голосування, натомість чистий бюлетень виносять за межі дільниці з метою подальшого голосування за того, чи іншого кандидата. «В нас достатньо сил, щоб зупинити цю брудну технологію», - сказав він.