ua en ru

У Москві сьогодні проходить засідання Підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ та його перебування на території України.

У Москві сьогодні проходить восьме засідання Підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації (ЧФ РФ) та його перебування на території України Українсько-Російської міждержавної комісії (УРМК). Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

Українську делегацію на засіданні очолює перший заступник міністра закордонних справ України, голова Української частини Підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ та його перебування на території України УРМК Володимир Хандогій.

На тлі домовленостей, досягнутих на рівні Президентів України та Російської Федерації у м. Харків 21 квітня 2010 року, українська частина Підкомісії спрямовуватиме зусилля на приведення діяльності ЧФ РФ у відповідність до базових угод з флоту і законодавства України, а також зміцнення позитивних тенденцій в розвитку двосторонніх українсько-російських відносин.

Порядок денний засідання охоплює широке коло питань, пов'язаних з інвентаризацією земельних ділянок і об'єктів державного майна України, переданих в користування Чорноморському флоту РФ, навігаційно-гідрографічним забезпеченням безпеки мореплавства в Чорному та Азовському морях, екологічною безпекою і охороною навколишнього природного середовища, узгодженням порядку пересувань, пов'язаних з діяльністю військових формувань ЧФ РФ, поза місцями їх дислокації на території України.

Сторони також обговорять формат роботи спеціальної робочої групи для аналізу результатів виконання угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про взаємне визнання прав і регулювання відносин власності ЧФ РФ на житловий фонд і об'єкти соціально-побутового призначення в місцях дислокації його військових формувань на території України від 16 березня 2000 року, а також стан виконання міжурядової угоди про участь РФ у розвитку соціально-економічної сфери міста Севастополь та інших населених пунктів, у яких дислокуються військові формування ЧФ РФ на території України.

Делегації України та РФ мають намір підбити підсумки роботи відповідних органів Підкомісії за результатами сьомого засідання, яке відбулося 10 червня 2009 року в Києві.