ua en ru

У Молдові син В.Вороніна знов викликаний на допит на предмет надприбутків.

Бізнесмен Олег Воронін - син екс-президента Молдови і лідера Партії комуністів Володимира Вороніна, знов викликаний в Центр з боротьби з економічними злочинами і корупцією (ЦБЕЗК) республіки на допит щодо наявності у нього надприбутків і здійснення ним особливо крупних операцій, проведених з особового рахунку протягом останніх двох років. Як повідомили РБК в ЦБЕЗК, О.Воронін запрошений на допит 22 лютого 2010 р. Центр вже отримав повідомлення про підписання повістки О.Вороніним.

Вперше син екс-президента Молдови був викликаний 17 лютого, але він не з'явився на допит. О.Воронін подзвонив в центр і повідомив, що не може з'явитися на допит у вказаний час, оскільки знаходиться за кордоном. Він завірив, що з'явиться для надання свідчень відразу ж, як тільки приїде до Молдови.

За деякими даними, О.Воронін проживає зараз в Австрії, хоча має будинок і бізнес в Кишиневі.

Екс-президент Молдови і лідер Партії комуністів Володимир Воронін назвав сьогодні виклик свого сина в Центр з боротьбі з економічними злочинами і корупцією Молдови помстою йому і гоніннями на сім'ю. "Вони хочуть викликати мене, але не можуть підібратися до мене. У них немає нічого проти мене. Тому через контрольовані правоохоронні структури влади шукають компромат відносно членів моєї сім'ї, мстять моєму синові", - сказав В.Воронін.