ua en ru

В Мінпромполітики України обговорено питання українсько-білоруської співпраці в машинобудуванні для АПК.

В Міністерстві промислової політики України під співголовуванням заступника міністра Володимира Саченка та першого заступника міністра промисловості Республіки Білорусь Івана Демидовича відбулись переговори про співробітництво в сільськогосподарському машинобудуванні.

До обговорення було запрошено керівників провідних українських підприємств - ВАТ «Вібросепаратор», ВАТ «Ковельсільмаш», ВАТ «Уманьферммаш», ВАТ «Машинобудівний завод «Комсомолець», ТОВ «Укравтозапчастина», ТОВ «Завод гідроарматури», СП «Украгробелмаш», і білоруських - ВАТ «Промагролізинг», ВАТ «Лідсільмаш», ВО «Гомсільмаш», ВАТ «Бобруйськсільмаш», ВАТ «Бобруйськагромаш» та ін. Про це повідомила прес-служба Мінпромполітики України.

Заступник міністра Володимир Саченко відзначив, що одним з прикладів успішної співпраці між країнами в машинобудуванні для АПК є спільне виробництво доїльного обладнання українським підприємством «Брацлав» та білоруським «ЕкоМілк». «Значну увагу на сьогодні також треба приділити кооперації в галузі наукових робіт», - додав В.Саченко.

Перший заступник міністра промисловості Республіки Білорусь Іван Демидович звернув увагу на необхідність налагодження повноцінної роботи служби гарантійного та сервісного обслуговування техніки на території України і сказав: «Україна на сьогодні для нас є важливим партнером, тому ми докладемо максимум зусиль для укріплення вже існуючої співпраці та започаткування нової».

Сторони доручили підвідомчим підприємствам внести пропозиції щодо розширення коопераційних поставок комплектуючого обладнання та створення спільних підприємств для просування спільно виготовленої продукції на зовнішні ринки. Крім того, заводу «Комсомолець» разом з ВАТ «Лідсільмаш» доручено опрацювати питання спільного виробництва обладнання для зберігання та сушіння зерна, ВАТ «Ковельсільмаш» спільно з ВАТ «Бобруйськагромаш» - питання організації спільного виробництва машин для внесення рідких органічних добрив та обладнання для заготівлі сіна тощо.

Відзначено важливість взаємної участі сторін у виставкових заходах як на території України, так і Білорусі.

За результатами переговорів сторонами підписано протокол.