ua en ru

В.Литвин висловив співчуття С.Миронову та Б.Гризлову у зв'язку з трагічною загибеллю людей внаслідок серії вибухів у московському метрополітені.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин направив телеграми співчуття голові Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації Сергію Миронову та голові Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації Борису Гризлову у зв'язку з трагічною загибеллю людей внаслідок серії вибухів у московському метрополітені. Про це повідомляє інформаційне управління ВР.

"Народні депутати України поділяють скорботу ваших співвітчизників у зв'язку з трагічною загибеллю людей внаслідок серії вибухів у московському метрополітені", - йдеться у телеграмах.

Голова ВР також зазначив, що "українські парламентарії сприйняли трагічну звістку про загибель людей з почуттям болю і співчуття".

Від імені парламенту В.Литвин просить передати найщиріші співчуття рідним та близьким загиблих, а постраждалим - побажання найшвидшого одужання.

Як повідомлялося раніше, відразу два вибухи прогриміли цього ранку в столичному метро. На станції метро "Луб'янка" вибух прогримів о 8:56 за київським часом, на станції "Парк культури" - о 7:37 за київським часом. За попередніми даними, вибухи здійснили дві терористки-смертниці тоді, коли вагони знаходилися біля перонів станцій. Оцінки потужності вибуху різняться від 0,3-0,4 кг до 1,5 кг у тротиловому еквіваленті. За попередніми даними, вибух був проведений при активації так званих "поясів шахідів", вибухнув пластид. Внаслідок терактів загинули 37 осіб.