ua en ru

В.Литвин: Входження України до ЄС одразу змінить розстановку сил в Європі.

Входження України до ЄС одразу змінить розстановку сил в Європі, з урахуванням людського та економічного потенціалу України. Про це голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив в інтерв'ю ірландським ЗМІ, повідомляє прес-служба глави українського парламенту.

"Це буде доволі непростий процес. Ми це розуміємо, як розуміємо і те, що без України Європа не може бути цілісною і об'єднаною", - сказав В.Литвин. "Головне - приведення наших внутрішніх умов життя у відповідність до європейських стандартів. Для досягнення цього ми маємо багато працювати", - додав він. На думку В.Литвина, для входження України до Євросоюзу необхідно "приблизно 10 років та бажання Європейського Союзу".

Відповідаючи на запитання про відносини між Україною та Росією, голова Верховної Ради зазначив, що хоча країни пережили період великої напруги, їхні стосунки наразі покращилися: "Вони нормалізуються. Діалог на вищому рівні поновлено".

В.Литвин також наголосив, що українська мова має бути єдиною державною в країні. "Ірландія зробила помилку у визнанні англійської другою державною мовою, і це не буде повторено в Україні", - сказав він.

Говорячи про правлячу коаліцію в Україні, В.Литвин наголосив на її політичній стабільності, незважаючи на повідомлення щодо напруги.