ua en ru

У Криму припинено діяльність конвертаційного центру, який незаконно перевів у готівку 0,5 млрд грн.

Співробітники УБОЗ ГУМВС України в АР Крим припинили діяльність великого конвертаційного центру, до складу якого входила ціла група підприємств, що має підроблені ліцензії на виробництво будівельних і землевпоряджувальних робіт. Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України в АР Крим.

Встановлено, що товариства з обмеженою відповідальністю "Земспецпроект", "Будпромгаз", "Кримбудторг", "Транс-місто-досвід-ресурс", "Тріумф-Сервіс" було створено з метою пособництва легальним суб'єктам господарської діяльності в незаконному отриманні податкових пільг, а також надання послуг органам влади й управління в розкраданні бюджетних коштів шляхом їх конвертації в готівку. За проведення злочинних операцій винагорода вищезгаданих фірм складала 7% від загальної суми.

За відомостями міліції дані підприємства в 2008-2009 роках незаконно конвертували в готівку близько 500 млн грн. Київським районним судом м. Сімферополя накладено арешт на рахунки підприємств на загальну суму 1,7 млн грн.

Порушено кримінальну справу за ознаками ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) і ч.1 ст.358 (підробка документів) КК України, проводяться заходи щодо відробітку розпорядників бюджетних коштів, що користуються послугами даного конвертаційного центру, і державних службовців, які сприяли його протиправній діяльності.