ua en ru

У Криму ліквідовано конвертаційний центр з обігом у 500 млн грн.

Працівниками УБОЗ ГУМВС України в АР Крим ліквідований конвертаційний центр, до складу якого входили чотири підприємства, що мали підроблені ліцензії на здійснення будівельних та землевпорядних робіт, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Встановлено, що підприємства були створені з метою сприяння легальним суб'єктам господарської діяльності в незаконному отриманні податкових пільг, а також органам влади та управління, розпорядникам бюджетних коштів у розкраданні шляхом переведення бюджетних коштів у готівку.

З метою припинення подальшої діяльності конвертцентру було створено підприємство, яке скористалось послугами трьох фіктивних підприємств з переведення коштів у сумі 50 тис. грн в готівку. Винагорода за переведення коштів у готівку складала 7% від загальної суми операції.

За даними податкового обліку у 2008-2009 рр. конвертаціний центр перевів у готівку близько 500 млн грн.

Судом Київського району м. Сімферополя накладено арешт на рахунки всіх підприємств на загальну суму 1,7 млн грн. Крім того, проведені обшуки за місцями проживання фігурантів та в офісах зазначених підприємств, вилучена комп'ютерна техніка з носіями інформації, бухгалтерська документація, печатки.

Слідчим відділом Сімферопольського районного відділення ГУМВС України в АР Крим порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.1 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.