ua en ru

У Кременчуці відбудуться всеукраїнські збори представників громадських організацій для розгляду законопроекту "Про вибори депутатів місцевих рад".

21 квітня 2010 року в Кременчуці відбудуться всеукраїнські збори представників громадських організацій. Учасники зборів обговорять і запропонують до розгляду законопроект "Про вибори депутатів Верховної ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів".

Як зазначають організатори зборів, цей законопроект розроблено за ініціативою громадського руху "Громадянська платформа конституційного самозахисту" і Всеукраїнського громадського об'єднання "Край".

Учасники зыбрання планують передати напрацьований ними документ, в якому запропоновано посилити роль громадських організацій в обранні місцевих органів влади, суб'єктові законодавчої ініціативи для подальшого внесення його на розгляд Верховної Ради України. Якщо парламент в установленому порядку не розгляне його, то громадськість звернеться до Президента, який також має право законодавчої ініціативи.

Члени оргкомітету всеукраїнських зборів представників громадських організацій відзначають, що в разі ігнорування парламентом і Президентом їхніх вимог про розгляд законопроекту, буде ініційовано Всеукраїнський референдум щодо змін законодавства про вибори до місцевих органів влади.