ua en ru

В Кіровоградській обл. ліквідована ОЗУ, що незаконно заволоділа коштами в сумі понад 50 млн грн.

Працівники по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській обл. викрили організовану злочинну групу, учасники якої шляхом обману та зловживання довірою громадян заволоділи грошовими коштами у сумі понад 50 млн грн, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Організував та очолив ОЗУ неодноразово судимий місцевий мешканець, власник та засновник понад 10 приватних підприємств, більшість з яких відомі по всій країні, і директори яких увійшли до складу злочинного угруповання.

Встановлено, що зловмисники шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном більш ніж 200 суб'єктів господарської діяльності на загальну суму понад 50 млн грн. Протягом декількох років група шахраїв укладала договори на поставку продукції (паливо-мастильні матеріали, будівельні матеріали, зернові, продукти харчування, комп'ютерна та побутова техніка, тощо) з представниками різних підприємств з інших регіонів України. Далі при отриманні товару оформлювався офіційний пакет документів про подальшу його реалізацію підконтрольним підприємствам. При цьому ніяких розрахунків не проводилося, а продукція перевозилася в інші складські приміщення. У подальшому весь товар продавався за значно заниженими цінами іншим підприємствам. Отримана готівка розподілялись між учасниками злочинного угруповання.

Слідчим відділом УМВС України в Кіровоградській обл. порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3,4 ст.190 (шахрайство) та ч.2 ст.369 (давання хабара) Кримінального кодексу України.