ua en ru

У Київській обл. в 2009 р. було продано 183 земділянки на суму 55,3 млн грн.

У Київській обл. в 2009 р. було продано 183 земельні ділянки на суму 55,3 млн грн. Про це повідомив під час прес-конференції начальник управління Держкомзему у Київській обл. Олександр Фокін, передає кореспондент РБК-Україна.
Він також відзначив, що з усіх проданих ділянок минулого року лише одна була продана на земельному аукціоні, а саме - ділянка площею 0,09 га на суму 93,5 тис. грн. За словами О.Фокіна. у Київській обл. проінвентаризовано земель несільськогосподарського призначення - 48,4% від загальної площі області. Земель населених пунктів проінвентаризовано на 62,2% від загальної площі. Також отримали сертифікати на право на земельну частку (пай) 314,4 тис. осіб. З них оформлено та видано держактів на право власності на земельні ділянки 295,9 тис. особам.
"На сьогодні 98 власників паїв у Київській обл. мають держакти на право власності на землю", - заявив О.Фокін.
Він також повідомив, що торік Інспекція Держкомзему провела 2700 перевірок на предмет порушень у сфері земельних відносин. У результаті перевірок було виявлено такі порушення: компанії "Нік" було передано два острови площею 30 га, які належать Вишневській сільраді Бориспільського району; 500 га лісу було незаконно передано у Вишневському районі; компанії "Затока" було незаконно передано 8 га земель і т.д.
Він також повідомив, що Держкомзем працює над поверненням державних актів, які були передані незаконним шляхом, зокрема, у справі по с. Щасливе комітет планує оскаржувати в суді передачу землі сільради п'яти особам. У справі по с. Требух повернуто в держвласність 700 держактів з 1400 раніше виданих.