ua en ru

У Київській лікарні швидкої допомоги виявлено порушень фіндисципліни на 718 тис. грн, - КРУ.

У Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги (КМКЛШМД) Контрольно-ревізійне управління (КРУ) в м. Києві виявило порушення фінансової дисципліни за період з 1 вересня 2007 р. до 1 січня 2010 р. на суму 718,87 тис. грн, повідомляє прес-служба КРУ.
Зокрема, протягом 2008-2009 рр. лікарня із загального фонду замість спеціального витратила 187,84 тис. грн на оплату праці працівників за час надання ними платних послуг. Як наслідок, до державних цільових фондів перераховано 68,19 тис. грн.
Протягом цього ж періоду до штатного розпису лікарні включено 17 штатних одиниць машиністів із прання та ремонту спецодягу, тоді як згідно з даними про кількість обробленої білизни за зміну необхідно було ввести лише 6 одиниць вказаної посади. Внаслідок цього на утримання понаднормативних одиниць витрачено 226,38 тис. грн та зайво сплачено до фондів 82,19 тис. грн.
Внаслідок порушення законодавства працівникам лікарні зайво виплачено майже 11 тис. грн заробітної плати та зайво перераховано до державних цільових фондів 4,93 тис. грн. Поряд з цим, внаслідок заниження посадових окладів троє працівників недоотримали 28 тис. грн.
Через те, що лікарня не виставляла рахунки за спожиті орендарями експлуатаційні послуги та невірно вираховувалося фактичне споживання орендарями води та електроенергії, протягом ревізійного періоду на зазначені цілі витрачено 19,27 тис. грн за рахунок коштів спеціального фонду.
Також ревізори КРУ встановили, що фактичне постачання матеріальних цінностей та надання охоронних послуг здійснювалося за ціною вищою, ніж передбачено тендерними документами та умовами договорів, що призвело до зайвого витрачання 5,67 тис. грн бюджетних коштів.

Під час ревізії також зафіксовано, що лікарня недоотримала 1,62 тис. грн власних надходжень, оскільки послуга з видачі дубліката лікарняного листа, копії виписки з історії хвороби, довідки про стан здоров'я надавалися фізичним особам за заниженим тарифом.
За результатами ревізії складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 164-2 КУпАП. Керівництву лікарні направлено вимоги щодо повного усунення виявлених ревізією порушень та притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності. Матеріали ревізії фінансово-господарської діяльності лікарні направлено до прокуратури Деснянського району м. Києва.