ua en ru

У Києві затриманий "злодій в законі", громадянин Росії на прізвисько "Годжа".

У Києві працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України затримали "злодія в законі", відомого в кримінальних колах на прізвисько "Годжа", уродженця Азербайджану, громадянина Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

За даними оперативників, затриманий раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння вбивства. На сьогоднішній день правоохоронними органами Росії "Годжа" оголошений у міждержавний розшук за ст. 228 Кримінального кодексу РФ (незаконний обіг наркотиків). За оперативними даними, він є лідером організованого злочинного угруповання, що спеціалізується на викраденні людей з метою отримання викупу за їх звільнення та контролює постачання важких наркотиків з Європи на територію Росії.

Встановлено, що "Годжа", переховуючись на території України, намагався активно впливати на криміногенні процеси у злочинному середовищі. Зокрема, брав участь у "злодійських сходках", а також намагався призначати так званих "смотрящих" у великих містах та місцях позбавлення волі. У подальшому оперативники з'ясували, що "Годжа" є "близьким зв'язком" одного з найвпливовіших кавказьких "злодіїв в законі" на прізвисько "Ровшан Ленкоранський", який у грудні 2009 р. був екстрадований з України до Республіки Азербайджан із забороною в'їзду на територію України терміном на 5 років.

Наразі затриманий перевіряється на причетність до скоєння злочинів на території України. Також вирішується питання щодо його екстрадиції до Російської Федерації.