ua en ru

В Києві порушено кримінальну справу за фактом шахрайства на 36 млн грн.

В Києві порушено кримінальну справу за фактом шахрайства на 36 млн грн, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Головним слідчим управлінням МВС України за матеріалами Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України та УБОЗ ГУМВС України в м. Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України за фактом заволодіння невстановленими особами грошовими коштами акціонерного комерційного банку „Європейський" в особливо великих розмірах, шляхом отримання іпотечного кредиту в сумі 36 млн грн, чим спричинено банківській установі збиток на зазначену вище суму.

Згадані кошти були отримані під заставу неіснуючої земельної ділянки, загальною площею 6 га, в Обухівському районі Київської обл., оформленої на громадянина, який насправді зазначену земельну ділянку у власність не отримував. Акт права власності Управлінням земельних ресурсів ніколи не видавався, він був створений фіктивно, в органах Державного земельного кадастру Обухівського району відповідна технічна документація відсутня.