ua en ru

У Києві працівники УБОЗ та бюро Інтерполу затримали громадянина Туреччини, який підозрюється у тероризмі.

В результаті спільних оперативно-розшукових заходів працівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в м. Києві та Укрбюро Інтерполу був затриманий громадянин Туреччини, 1960 року народження, який знаходився в міждержавному розшуку. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ.

За інформацією турецьких правоохоронців, вказаний громадянин з 1988 р. є учасником незаконної збройної терористичної організації робочої партії Курдистану. Він розшукується правоохоронними органами Турецької Республіки за вчинення низки злочинів, передбачених статтями Кримінального кодексу Туреччини. Зокрема, вчинення діяння, направленого на передачу всієї або частини території держави під суверенітет іншої держави або обмеження незалежності та розірвання союзу держави або відокремлення частини її території від адміністрації держави.

За даними Генеральної прокуратури Туреччини, затриманий причетний до закладання міни та вибухівки, в результаті підриву яких загинула людина, до збройного нападу з використанням ракетних установок на станцію жандармерії та до влаштування разом з іншими учасниками терористичної організації засідки, під час якої було вбито 5 працівників сил безпеки Турецької Республіки. Наразі вирішується питання щодо його екстрадиції до Туреччини.