ua en ru

В Києві викрито ОЗГ, яка займалась розбещенням неповнолітніх та виготовленням порнографічної продукції.

Працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно з УБОЗ в м.Києві викрили організовану злочинну групу, учасники якої займались розбещенням неповнолітніх та виготовленням порнографічної продукції, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Організував та очолив злочинну групу професор, ректор одного з українських вузів. До складу групи увійшли також троє осіб: 25-річна Тетяна - підбирала неповнолітніх дівчат віком від 12 до 16 років, Віктор - водій ректора, приймав участь у розбещені дівчат та Тіто, уродженець Республіки Гвінея-Бісау, який за гроші вступав у групові статеві зносини з неповнолітніми особами. Лідер ОЗГ фінансував усіх учасників ОЗГ. Він вступав у статеві зносини з неповнолітніми дівчатами та примушував їх тривалий час брати участь у групових статевих зносинах з різними особами. Ці факти підтвердило і судово-медичне дослідження. Лідера ОЗГ та учасницю Тетяну працівники ГУБОЗ затримали в аеропорту "Бориспіль", водія Віктора та Тіто - у м. Києві.

При проведені санкціонованого обшуку за місцем мешкання зловмисників правоохоронці вилучили карабін "Бінеллі", 3 відеокамери, відеокасети, CD-диски та фотокартки порнографічного вмісту, 180 тис. дол. та інші речові докази.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в м.Києві порушено кримінальну справу за ч.4 ст.152 (зґвалтування малолітньої чи малолітнього) Кримінального кодексу України.