ua en ru

У Києві через протиправні дії гендиректора ДП мазут із держрезерву було продано за втричі нижчою ціною, збитки держави оцінюються в 72 млн грн.

Співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України в місті Києві викрили генерального директора державного підприємства, внаслідок протиправних дій якого державі було завдано збитків в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) МВС України.

За даними оперативників ДСБЕЗ, посадовець, зловживаючи службовим становищем, навмисно надав до Держкомрезерву України завідомо неправдиву інформацію щодо якості та вартості 76 тис. т мазуту, що належить до державного резерву.

Надалі, з метою штучного заниження продажної вартості мазуту, він сфальсифікував результати хімічних досліджень його зразків, що дало підстави реалізувати його за суттєво заниженою ціною.

Так, на підставі сфальсифікованих показників Держкомрезервом України було визначено стартову ціну мазуту у сумі 500 грн/т і відповідно до протоколу засідання конкурсної комісії Держкомрезерву України, 76 тис. 339,072 т мазуту було продано за 38,1 млн грн.

Однак, за результатами проведеного експертного дослідження, ринкова вартість зазначеної партії мазуту становила 109,9 млн грн. Таким чином, своїми злочинними діями правопорушник завдав державі збитків на суму 71,8 млн грн.

За зібраними матеріалами слідчим управлінням ГУ МВС України в місті Києві стосовно генерального директора державного підприємства порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України. Санкцією цієї статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі до шести років.