ua en ru

У Києві буде створено незалежну Службу контролю за станом дорожнього покриття та розмітки.

Незабаром у столиці створять незалежну Службу контролю за станом дорожнього покриття та розмітки. Відповідне доручення надав заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.
"Станом на сьогодні близько 85% київських вулиць потребують капітального ремонту. Така ситуація склалась через те, що останні 30 років на ремонт доріг майже не виділялися кошти. Лише останні три роки ми виконуємо щорічний норматив та ремонтуємо дорожнє покриття у необхідному обсязі, - проте цього замало. Саме тому ми вирішили створити спеціальну незалежну службу, яка щоденно слідкуватиме за станом доріг у місті та перебігом робіт з їх ремонту. Завдяки цьому ми зможемо побачити об'єктивну картину стану дорожнього покриття та пришвидшимо відновлення доріг, щоби європейська столиця мала дороги європейського рівня", - повідомив Д.Басс.
В обов'язки новоствореної служби входитимуть:
- щоденний моніторинг стану дорожнього покриття та розмітки;
- фотографування ямковості, інших пошкоджень дорожнього покриття та пошкодження або відсутності розмітки.
Про зміни на дорогах столиці - відновлення дорожнього полотна та розмітки - Служба контролю звітуватиме щотижня та надаватиме відповідні фотографії з фіксацією стану дороги до та після проведення робіт.