ua en ru

У Києві заарештовано "злодія в законі" на прізвисько "Ровшана Ленкоранського".

Голосіївський районний суд столиці сьогодні обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 40 діб громадянину Республіки Азербайджан Ровшану Джанієву, "злодію в законі", відомому у кримінальних колах на прізвисько "Ровшан Ленкоранський". Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України. За цей термін азербайджанські правоохоронці повинні звернутись з клопотанням про екстрадицію його до Республіки Азербайджан. "Ровшан Ленкоранський" у себе на батьківщині розшукується за вчинення тяжких злочинів, зокрема, замах на вбивство та незаконне поводження зі зброєю.

3 грудня 2009 р. в Києві Р.Джанієв був затриманий працівниками Головного управління з боротьби з організованою злочинністю МВС України. Разом з ним правоохоронці затримали громадянина Російської Федерації , який мешкає в місті Києві і є власником одного зі столичних ресторанів, та трьох його охоронців. У них вилучено два пістолети "Форт-12Р", "ПМР 9" призначені для відстрілу гумовими кулями та карабін "Вулкан". При проведенні обшуку в автомобілі росіянина оперативники вилучили пістолет "Форт-12Р" без відповідного дозволу та набої до нього.

"Ровшан Ленкоранський" є одним з найвпливовіших кавказьких "злодіїв в законі". У січні 2008 р. Р.Джанієв затримувався працівниками ГУБОЗ в порядку ст.106 Кримінально-процесуального кодексу України. Тоді Шевченківським районним судом міста Києва йому було обрано запобіжний захід у вигляді арешту на 40 діб. Однак, перебуваючи під вартою, "Ровшан Ленкоранський", використовуючи корумповані зв'язки у Державному комітеті у справах релігій та національностей України, отримав статус біженця та був звільнений з-під варти і до останнього часу нелегально перебував на території України. Але Вищим адміністративним судом України рішення про надання Р.Джанієву статусу біженця було скасовано.