ua en ru

В Івано-Франківській обл. для забезпечення доступним житлом громадян необхідно 1,668 млрд грн.

В Івано-Франківській обл. для забезпечення житлом 6,5 тис. громадян, які мають право на придбання доступного житла, необхідно 1,668 млрд грн, повідомив сьогодні на нараді з питань будівництва доступного житла начальник Головного управління регіонального розвитку і будівництва Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Стебницький, передає кореспондент РБК-Україна. «Виходячи з вартості 1 кв. м житла, за якою Державна іпотечна установа у 2009 р. закуповувала квартири для громадян, які потребують поліпшення житлових умов, можна визначити орієнтовну суму у реалізації програми доступного житла для області - це 1668 млн грн », - сказав він.

При цьому, за його даними, 500 млн грн - це кошти бюджету, 1168 млн грн - кошти громадян.

Він зазначив, що нині в області 26,5 тис. громадян стоїть на квартирній черзі, 6,5 тис. із них можуть скористатися правом на придбання доступного житла. «Для яких, враховуючи норму доступного житла для 3-х осіб - 62,5 кв. м необхідно побудувати 407 тис. кв. м житла», - уточнив він.

Він повідомив, що в області створена робоча група для підготовки обласної програми забезпечення доступним житлом громадян, передбачено виділення 31 ділянки загальною площею 65 га для будівництва об'єктів доступного житла.

Нагадаємо, Верховна Рада України затвердила в першому читанні законопроект №4124 "Про забезпечення громадян доступним житлом". Мінрегіонбуд України планує у 2010 р. розширити роботу з реалізації державної програми будівництва доступного житла. Кабмін планує в 2010-2017 рр. побудувати 16,6 млн кв. м в рамках програми будівництва доступного житла.