ua en ru

В Ісландії за звинуваченням у фальсифікації документів і порушенні законів біржової торгівлі заарештовано колишнього голову банку Kaupthing.

Ісландською владою заарештовано колишнього голову націоналізованого банку Kaupthing. За даними слідства, Грейдарові Мару Сігурдссону пред'явлено звинувачення у фальсифікації документів і порушенні законів біржової торгівлі з метою особистого збагачення, передає Associated Press. Окружний суд Рейк'явіка 7 травня 2010 р. визначить, чи буде Г.-М.Сігурдссона відпущено під заставу.

Нагадаємо, уряд Ісландії в рамках боротьби з фінансовою кризою у вересні-жовтні 2008 р. націоналізував три найбільші банки країни, зокрема Kaupthing, Glitnir та Landsbanki Islands. Загальний обсяг заборгованості цих трьох установ оцінюють на 61 млрд дол. Kaupthing, зокрема, не зміг сплатити відсотки за так званими самурайськими облігаціями. Це цінні папери, що їх випускають у Японії іноземні компанії. Kaupthing випустив облігацій на суму 50 млрд єн (493 млн дол.) у жовтні 2006 р.