ua en ru

У Херсонському МТП розпочато будівництво зернового комплексу вартістю 31,3 млн грн.

У Херсонському морському торговельному порту (МТП) розпочато будівництво зернового комплексу вартістю 31,3 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України.

Загальна площа перевантажувального комплексу становитиме 0,52 гектара. Перевантажувальний комплекс розрахований на одночасне зберігання 24 тис. т зерна. Продуктивність розвантаження залізничних вагонів - 350 т на годину, автомобілів - 250 т на годину.

Об'єкт будуватиметься у два етапи: перший передбачає будівництво завершеного технологічного циклу з приймання, збереження та відвантаження зерна на судна, другий - будівництво додаткових ємностей для збільшення обсягів перевалки зерна.

Завершити перший етап будівництва планується до 29 вересня 2010 року, другий - наприкінці грудня 2010 року.

Будівництво зернового комплексу, вартість якого оцінюється у 31,3 млн грн, здійснюватиметься винятково за рахунок власних коштів ДП "Херсонський морський торговельний порт".

Новий об'єкт стане першим кроком до реалізації генеральної схеми розвитку Херсонського порту до 2015 р., яка передбачає освоєння лівого берега Дніпра, де розташовані два затони порту. Надалі там планується побудувати сучасні термінали й причали, прокласти до них залізничну колію з Цюрупинська. Все це дозволить більш ніж удвічі збільшити обсяги переробки вантажів, створити нові робочі місця, збільшити відрахування до державного і місцевих бюджетів.

Нагадаємо, минулого року Херсонський морський торговельний порт інвестував у розвиток своїх основних фондів 23,3 млн грн власних коштів, а до бюджетів усіх рівнів перерахував 64,5 млн грн.